שאל את הרב » מסעדת "קפה קפה" בת"א

מסעדת "קפה קפה" בת"א

  • תוכן השאלה
  • בס"ד
    שלום לכבודכם,

    רציתי לשאול האם מסעדת קפה קפה היא מומלצת ע"י כמקום בעל כשרות גבוהה.
    למקום כשרות מהדרין וגם תעודת בדצ חתם סופר.
    האם מומלץ? כי לא מופיעה ברשימות.
    בנוסף מסעדת ג'אפן ג'אפן זו מסעדת סושי וכול אסיתי.
    יש להם כשרות מהדרין.
    ידוע לי שהמשגיח נמצא שם כל היום.
    עובדים גויים במטבח.
    המשגיח נמצא איתם.
    האם ניתן לאכול שם?
    אם הולכים לפי הרב אליהו זצ"ל האם בכלל ניתן לאכול ממטבח שנמצאים בו גויים גם אם לא מדליקים את האש?
    האם משנה אם האוכל קר כמו סושי(במידה והאצות אכן כשרות ונקיות לחלוטין מטפילים?)
    תודה
    בברכה
  • תוכן התשובה
  • אענה על השאלות אחת לאחת: 1. רציתי לשאול האם מסעדת קפה קפה היא מומלצת ע"י כמקום בעל כשרות גבוהה. למקום כשרות מהדרין וגם תעודת בדצ חתם סופר. האם מומלץ? כי לא מופיעה ברשימות? תשובה-עיין ברשימת המומלצים 2. בנוסף מסעדת ג'אפן ג'אפן זו מסעדת סושי וכול אסיתי. יש להם כשרות מהדרין. ידוע לי שהמשגיח נמצא שם כל היום. עובדים גויים במטבח. המשגיח נמצא איתם האם ניתן לאכול שם? תשובה- גם לא מכיר את המקום וגם לא נתת פרטים על המקום. איזו תעודה יש במקום- מהדרין של מי? 3. אם הולכים לפי הרב אליהו זצ"ל האם בכלל ניתן לאכול ממטבח שנמצאים בו גויים גם אם לא מדליקים את האש? תשובה- הכל לפי מידת ההשגחה במקום. יש גם מקומות מהדרין שגוים מבשלים שם. 4. האם משנה אם האוכל קר כמו סושי(במידה והאצות אכן כשרות ונקיות לחלוטין מטפילים?) תשובה- סושי זה שם כללי למגוון גדול של מאכלים, וזה לא רק דג חי כמו שאנשים חושבים. האוכל הוא קר אבל כל הבשר שיש בו מבושל וכל האורז מבושל וחלק מהדג גם מבושל, ועוד. הנה דוגמאות של סוגי הסושי הנפוצים ביותר- כולם מכלים מוצרים מבושלים: מאקיסוּשי ("מאקי") (巻き寿司). זהו הסושי המוכר ביותר. על אצה מיובשת מניחים שכבת אורז ועליו מספר פיסות דג נא וירקות. בעזרת מחצלת מיוחדת מגולגלת האצה לצורת גליל, אותו פורסים לפרוסות ואוכלים בליווי רוטב סויה. ניגיריסושי ("ניגירי") (握り寿司). מאכל פשוט המורכב מכמות קטנה של אורז הנדחסת לגודל של ביצה לערך, ואשר עליה מונחת חתיכת דג נא. לעתים משתמשים ברצועה דקה של אצת מאכל כדי לקשור את כל המרכיבים יחד. טמאקיסושי ("טמאקי", "קונוס") (手巻が寿司). במאכל זה משתמשים באצה מיובשת כדי ליצור מעין קונוס (מכאן כינוייה של המנה), אותו ממלאים באורז ובחתיכות דג. זוהי מנה הנאכלת בעזרת הידיים כיוון שהיא גדולה מכדי שיתאפשר לאחוז בה בעזרת מקלות אכילה. אינאריסושי (稲荷寿司). חתיכות טופו מטוגנות המושרות בחומץ אורז ולאחר מכן מבושלות ברוטב סויה וסוכר. צ'יראסושי או באראסושי (散らし寿司). מעין סלט המורכב מפיסות דגים, חומץ אורז, ירקות ממותקים, וחתיכות ביצה מטוגנת. זהו המאכל הקל ביותר להכנה מכל משפחת הסושי. אושיזושי (押し寿司, מילולית: "סושי לחוץ"). הומצא במקור באוסקה. זהו קציץ בשר המורכב משכבות של חתיכות דג וחומץ אורז, יחד עם מרכיבים מתחלפים שונים, הנכבש לאורך זמן בלחץ. את הקציץ המתקבל חותכים לקוביות קטנות לפני ההגשה.
  • התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
  • בתאריך כט אב התשעז
  • ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.

  • רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה

  • כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
    להצטרפות לחצו כאן

© כל הזכויות שמורות לכושרות