שאל את הרב » בשר וחלב

בשר וחלב

  • תוכן השאלה
  • א- עמד סיר ובתוכו מרק עוף חם על הכיריים( האש היתה כבויה), הסיר היה סגור במכסה. דרך נקבים שבמכסה ,יצאו אדים החוצה, העבירו סיר חלבי בצד השני אינני יודע בוודאות אם האדים נגעו בסיר החלבי, וכן אינני יודע אם האדים היו חמים בשיעור של יד סולדת(לדעתי הם לא היו חמים בשיעור כזה כי הם נגעו לי ביד, אך אינני בטוח
    בכך)שאלתי מה דין הסיר החלבי.
    ב- נשפך מרק עוף חם( לא זוכר אם נשפך מהסיר עצמו או מצלחת שעמדה על השיש) על מגירת אחסון מעץ בארון הכלים, של סכו"ם חלבי המרק נשפך על דפנות המגירה מבחוץ או אף על שפתה אולם לא חדר פנימה ולא נגע בכלים החלביים, כשראו זאת ניקו את המרק בסמרטוט. שאלתי היא האם מכאן ולהבא אפשר להמשיך ולהשתמש במגירה עבור אחסון הסכו"ם החלבי. אודה על תשובתכם!
  • תוכן התשובה
  • א- אתה בעצמך אומר שלא היית צריך להזיז את היד - ולכן אין בעיה כי זה לא היה יד סולדת
    ב. כן. אחרי ניקיון יסדי

  • התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
  • בתאריך ב' אדר ה'תשע"ז
  • ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.

  • רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה

  • כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
    להצטרפות לחצו כאן

© כל הזכויות שמורות לכושרות